آشنایی با تجهیزات سیستم صوتی و تصویری اماکن مذهبی

    زمان خواندن مقاله: 5 دقیقه

    حضور جمعیت زیاد در اعیاد و مراسمات مذهبی خاص در مساجد و حسینیه‌ها نیاز به تجهیزات صوتی و تصویری را افزایش می‌دهد. امروزه وجود سیستم‌های صوتی پیشرفته برای پخش اذان یا دعا در سرتاسر مساجد به یکی از ضروریات تبدیل شده است. در حسینیه‌های بزرگ نیز وجود نمایشگر‌های با کیفیت باعث نزدیک شدن هرچه بیشتر همه افراد به حس و حال مراسم برگزار شده، می‌شود. در این مقاله قصد داریم شما را با تجهیزات صوتی و تصویری که در اماکن مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ آشنا کنیم.

     

    تجهیزات صوتی مساجد


    سیستم‌های صوتی مورد استفاده در اماکن مذهبی

    سیستم‌های صوتی گوناگونی در مساجد برای بهبود کیفیت صدا و انتقال واضح‌تر آن به تمامی بخش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. معماری خاص و سقف‌های بلند مساجد و حسینیه‌ها اهمیت سیستم‌های صوتی حین اقامه نماز، سخنرانی و خطبه‌ها را بیشتر مشخص می‌کند. این تجهیزات باید کیفیت بالایی داشته باشند تا صدا به طور یکنواخت در تمامی بخش‌ها شنیده شود. 
    با توجه به صدای زیاد ناشی از زمزمه همزمان چند صد نفر، حفظ کیفیت و وضوح صدا ضرورت دارد. از مهم‌ترین اجزای سیستم‌های صوتی مورد استفاده در مساجد و مراکز مذهبی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 
     

    میکروفن‌ها

    میکروفن یکی از اجزای مهم در بین تجهیزات صوتی مورد استفاده در مساجد و مراسمات مذهبی است. میکروفن ورودی صدا است و کیفیت آن، وضوح صدای خروجی از باندها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. 
    🔹 میکروفن‌های بی سیم: میکروفن‌های بی سیم هیئتی برای مراسمات ایام محرم مثل نوحه خوانی یا سینه زنی به کار می‌رود.
    🔹 میکروفن‌های با سیم: در مقایسه با نوع بی سیم هزینه کم‌تری دارند؛ همچنین نویز کمتری ایجاد می‌کنند. در استفاده از میکروفن‌های با سیم دیگر نگرانی بابت تمام شدن باتری میکروفن نیز وجود ندارد. 
    🔹 میکروفن‌های یقه ای: میکروفن‌های یقه‌ای در اماکن مذهبی کاربرد زیادی دارند. این نوع میکروفن‌ها بر روی یقه لباس نصب می‌شوند و بیشتر ‏برای سخنران‌ها و روحانیون مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

     

    تجهیزات صوتی هیئت


    بلندگو و باند

    برای برگزاری هرچه بهتر مراسمات مختلف در مساجد و اماکن مذهبی، وجود باند مناسب از ضروریات است. استفاده از باند‌های با کیفیت با ظرفیت خروجی بالا به بهتر برگزار شدن مراسم‌ها کمک بسزایی می‌کند. نوع بلندگو باید با توجه به فضای مورد استفاده در مسجد انتخاب شود. برای مثال بلندگویی که برای داخل مسجد کاربرد دارد با بلندگوهای فضای حیاط متفاوت است. 

    🔹 بلند گوهای مناسب فضای حیاط: بلندگوی شیپوری و باند‌های دیواری و ستونی به دلیل پخش صدای خوب، برای استفاده در فضای بیرونی گزینه مناسبی هستند. برای برگزاری مراسم‌های عزاداری در خیابان‌ها، بلندگوهای فول رنج که پرتاب صدای بیشتری دارند؛ مورد استفاده قرار می‌گیرند. 
    🔹 بلندگوهای مناسب فضای داخلی مسجد: باند‌های دیواری سالنی و بلندگوهای ستونی برای نصب در داخل فضای مسجد مورد استفاده قرار می‌گیرند. نصب این نوع بلندگو‌ها ساده است و در صورت نیاز می‌توان جهت آن‌ها را با توجه به محل قرارگیری جمعیت تغییر داد. 
    🔹 اکو همراه یا بلندگوی هیئتی: بلندگوهای قابل حمل که اغلب به اسم اکو همراه با بلندگوی هئیتی نیز شناخته می‌شوند؛ برای برگزاری مراسم در خیابان مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع بلندگو‌ها وزن کمی دارند و قابل حمل هستند. برای پیاده روی اربعین و برپایی دسته‌های عزاداری در محرم، می‌توان از بلندگوهای پرتابل همراه استفاده کرد. 
    حین خرید بلندگو باید سایر ویژگی‌های ساختاری بلندگو را نیز مورد بررسی قرار داد. باند‌ها در دو مدل پسیو و اکتیو تولید و به فروش می‌رسند. بلندگوهای پسیو آمپلی فایر ندارند و باید به صورت جداگانه خریداری شود. در حالی که بلندگوهای اکتیو دارای آمپلی فایر داخلی می‌باشند به همین دلیل وزن بیشتری نسبت به نمونه‌های پسیو دارند. 


    میکسر و پاورمیکسر

    پاورمیکسر در هئیت و مراسمات مذهبی برای افزایش کیفیت صدا به کار می‌رود. این دستگاه تغییراتی در صدای ورودی از میکروفن‌ها به وجود می‌آورد و وضوح آن را بالاتر می‌برد. همزمان صحبت کردن نوحه خوان‌ها و مداحان یکی از اتفاقات رایج در مراسمات عزاداری است. در این حال به صدا به طور واضح شنیده نمی‌شود و نویز ایجاد می‌شود. با کمک میکسر و پاور میکسر می‌توان صدا را تنظیم کرد و نویز ایجاد شده را حذف کرد. 

     

    سیستم صوتی مساجد


    آمپلی فایر

    آمپلی فایر از اجزای مهم و مورد استفاده در اماکن مذهبی است که به عنوان واسطه میان میکسر و باند‌های هئیتی است. آمپلی فایر سیگنال صوتی را از سمت میکسر به بلندگوها ارسال می‌کند. این دستگاه برای صدابرداری، تقویت سیگنال صوتی و میکس صدا کاربرد دارد. می‌توان گفت کار میکسر و آمپلی فایر تا حدودی مشابه هم هست. اصلی‌ترین تفاوت بین این دو تجهیزات به پیچیده‌تر بودن کار با میکسر مربوط می‌شود. برای داشتن صدایی با کیفیت بالا، توجه به مشخصات بلندگوها، تعداد میکروفن‌ها و هماهنگی آمپلی فایر با این موارد نیاز است.


    دستگاه اذان گو

    دستگاه اذان گو می‌تواند به صورت خودکار قبل از زمان اذان، ادعیه پخش کند و به طور دقیق اذان را در اوقات شرعی پخش کند. اغلب این دستگاه‌های به GPS مجهز هستند و می‌توانند اوقات شرعی را با توجه به مختصات قرارگیری تشخیص دهند. وجود این دستگاه در اماکن مذهبی و مساجد نیاز به نیروی انسانی را کاهش می‌دهد و اذان در زمان درست به طور خودکار پخش می‌شود. این دستگاه علاوه بر اماکن مذهبی، در محیط‌های اداری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
    در کنار این موارد اشاره شده؛ تجهیزاتی مثل پایه باند، پایه میکروفن، یونیت بلندگو، فیش‌های مختلف مورد نیاز برای اتصالات و کابل‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. کنار هم قرارگیری هر یک از این تجهیزات صوتی در کنار هم در نهایت باعث پخش صدایی با کیفیت را در تمامی بخش‌های مساجد و حرم‌های مقدس می‌شود.


    سیستم‌های تصویری مورد استفاده در اماکن مذهبی

    سیستم‌های تصویری در اماکن مذهبی برای پخش زنده مراسم، نمایش اوقات شرعی و نقشه حرم یا مساجد بزرگ برای راهنمایی افراد به کار می‌روند. نمایشگر‌های دیجیتال در محیط‌های داخلی و خارجی نصب می‌شوند تا برگزاری همزمان نماز و مراسمات گوناگون امکان پذیر شود. کاربرد‌های وجود سیستم‌های تصویری در اماکن مذهبی تنها محدود به این موارد نمی‌شود. از کاربردی‌ترین ابزار‌های تصویری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

     

    سیستم تصویری مسجد


    استند دیجیتال 

    استند دیجیتال نوعی راهنمای الکترونیکی است برای افرادی که آشنایی کامل را با بخش‌های مختلف مسجد یا حرم مطهر ندارند. با نصب این استند‌ها در نزدیکی درب‌های ورودی و مسیر‌های پرتردد می‌توان از آن برای اطلاع رسانی نیز استفاده کرد. این نوع نمایشگر‌ها در دو نوع لمسی و غیر لمسی تولید می‌شوند.
    🔹 استند دیجیتال لمسی: امکان جست و جوی متون دینی و اعمال تغییرات در تنظیمات خوانایی دعا را فراهم می‌کند. 
    🔹 استند دیجیتال غیر لمسی: برای پخش خودکار تصاویر و ویدئو‌ها به کار می‌رود و کاربر نمی‌تواند خود تغییر در محتوای آن‌ها ایجاد کند. 


    تلویزیون

    تلویزیون در مساجد و اماکن مذهبی یک انتخاب مناسب است تا برای آموزش‌های دینی و پخش مستقیم سخنرانی‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. در مهدیه‌ها و مساجد با ابعاد کوچک، خرید تلویزیون گزینه‌ای مقرون به صرفه و کاربردی است. وجود تلویزیون و آموختن دروس با کمک تلویزیون و فیلم‌های آموزشی و انیمیشنی جذابیت درس را برای کودکان دو چندان‌ می‌کند. همچنین تلویزیون برای نمایش متن دعا در مراسمات دسته جمعی همچون شب‌های قدر نیز کاربرد دارد.

     

    مقاله مقایسه: تفاوت ویدئو وال با تلویزیون خانگی


    ویدئو وال و تلویزیون شهری

    برای پخش زنده مراسم و نمایش همزمان تصویر در اماکن مذهبی بزرگ می‌توان از نمایشگر‌های دیجیتال همچون ویدئو وال و تلویزیون شهری استفاده کرد. این نمایشگر‌ها تصاویری با کیفیت بالا و از زوایای مختلف را می‌توانند به طور همزمان پخش کنند. در موقع برگزاری مراسماتی همچون نماز جماعت، سخنرانی‌ها و مراسم شب‌های قدر، وجود این نمایشگر‌ها باعث هماهنگی هرچه بیشتر همه افراد می‌شود. 
    برای نمایش آیات قرآن با خونت بزرگ به همراه ترجمه برای جزءخوانی در ماه مبارک رمضان نیز این نمایشگر‌ها کاربرد دارند. تلویزیون شهری و ویدئو وال‌ها دو نمونه از نمایشگر‌های دیجیتال با ابعاد بزرگ هستند که در اماکن مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

     

    نمایشگر دیجیتال مساجد


    تلویزیون شهری

    🔵 مناسب برای نصب در محیط‌های بیرونی مثل حیاط مساجد و صحن حرم‌های مقدس
    🔵 مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف دمایی و گرد و غبار
    🔵 مناسب برای دید از فواصل دور


    ویدئو وال

    🔵 نمایشگری مناسب برای پخش محتوا در محیط‌های داخلی
    🔵 کیفیت تصویر بالا حتی از فواصل بسیار نزدیک 
    🔵 قابلیت پخش همزمان چندین تصویر و تقسیم صفحه نمایش

     

    ویدئو وال چیست ؟


    پروژکتور

    پروژکتور‌ها گزینه‌ای اقتصادی برای تجهیز کردن اماکن مذهبی به حساب می‌آیند. برای پخش همزمان مراسمات در بخش‌های جانبی می‌توان از ویدئو پروژکتور استفاده کرد. در برگزاری کلاس‌های آموزشی نیز می‌توان از ویدئو پروژکتور به منظور نمایش اسلاید‌های آموزشی بهره برد. ویدئو پروژکتور با اتصال به سیستم‌های صوتی، امکان پخش همزمان صوت و تصویر را فراهم می‌کند. کیفیت پایین تصویر در محیط‌های روشن از چالش‌هایی است که کارایی پروژکتور در اماکن مذهبی را ممکن است کاهش دهد. 


    نکات مهم در انتخاب تجهیزات صوتی و تصویری برای اماکن مذهبی

    نکات کلیدی که باید در انتخاب تجهیزات صوتی و تصویری برای اماکن مذهبی مورد توجه قرار گیرند:

    🔹  تناسب داشتن تجهیزات مورد استفاده با معماری: استفاده از بلندگو‌های کم حجم برای مساجد با بافت تاریخی و قدیمی
    🔹 در نظر گرفتن ابعاد داخلی و خارجی: کمک به انتخاب تجهیزات مناسب در تعداد و توان مورد نیاز
    🔹 توجه به نوع مراسم و تعداد افراد حاضر در مسجد: برای سخنرانی‌ها نیاز به سیستم صوتی قدرتمندتری نسبت به سایر مراسم‌ها
    🔹 خرید محصولاتی با کیفیت بالا: برای افزایش طول عمر و جلوگیری از هزینه‌های مجدد؛ مقاوم در برابر شرایط آی و هوایی گوناگون
    🔹 خرید تجهیزاتی با رابط کاربری آسان: قابل کنترل توسط افراد غیر متخصص مثل متولیان مسجد


    نتیجه گیری

    استفاده از تجهیزات صوتی و تصویری امروزه به یکی از الزامات برای اماکن مذهبی تبدیل شده است. وجود این تجهیزات در مراسمات مذهبی پخش همزمان صدا و تصویر را در سرتاسر مساجد، حرم‌های بزرگ و هیئت فراهم می‌کند. با توجه به نیاز‌های خاص تجهیزات مورد استفاده در این محل‌ها، دیاکو به عنوان برترین مجموعه تولید کننده انواع نمایشگر‌های دیجیتال در داخل کشور می‌تواند پاسخگوی تمام این ویژگی‌ها باشد. 
    کیفیت بالای محصولات مجموعه دیاکو با ضمانت خرید 36 ماهه و خدمات پس از فروش، اثبات می‌شود. با کمک مشاوره‌های تخصصی و رایگان کارشناسان مجرب دیاکو می‌توان بهترین انتخاب را داشت. 

     


     

    مدیر ۱۴۰۴/۰۱/۱۸

    نظرات

    نظری ثبت نشده
    چقدر خوب شد قالب جدید1 روز قبل
    ها یره روزگار همینه یک روز مییی یه روز میای پاسخ
    چقدر خوب شد قالب جدید1 روز قبل
    ها یره روزگار همینه یک روز مییی یه روز

    پیام خود را بگذارید

    گفتگوی آنلاین
    شروع گفتگو
    خب ما در خدمتیم، چه سوالی دارید؟
    قوانین کوکی

    برای تجربه بهتر شما، مطابق نیازتان اطلاعات شما ذخیره شود؟
    مطالعه: سیاست حفظ حریم خصوصی