کافه و کافی شاپ، تنها مکانی برای خوردن و آشامیدن نیست؛ بلکه این فضای تجاری از قرنها پیش، مکانی اجتماعی برای همنشینی بوده و در قرن بیستم نیز به جزئی جداییناپذیر از زندگی اجتماعی انسان تبدیل شد. بنابراین، طراحی دکوراسیون کافه و کافی شاپ از اهمیت بیشتری در مقایسه با دیگر مکانهای تجاری مانند رستوران و غیره برخوردار است. یک طراحی حسابشده، اصولی و منحصربه فرد قطعا در جذب مشتریان جدید و تبدیل کردن آن به مشتریان وفادار، تاثیر بهسزایی دارد.
اما آنچه در طراحی داخلی کافی شاپ، حتی بیشتر از متریال و تهیه تجهیزات گرانقیمت اهمیت دارد ایده و سبک است. درست به همین دلیل است که برخی کافههای قدیمی در شهرهای بزرگی مانند نیویورک، پاریس و حتی شهرهای ایران، هنوز هم مشتریان بیشتری در مقایسه با کافههای جدید دارند که اثری از اصالت هنری و خلاقیت در طراحی داخلیشان دیده نمیشود.
با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله به مرور 12 ایده طراحی دکوراسیون کافه از سنتی گرفته تا مدرن میپردازیم. با همراه شده و ضمن فراهم کردن فضایی منحصربهفرد در کافه خود، بازدهی مالی کسبوکارتان را نیز افزایش دهید.
دکوراسیون کافی شاپ مینیمال؛ سادگی و سهولت
سبک مینیمال (Minimal) یکی از محبوبترین سبکها در معماری و معماری داخلی است. در این سبک، جنبه کاربردی تجهیزات و لوازم به جنبه دکوراتیو آنها برتری مییابد. به عبارت دیگر، در دکوراسیون کافه مینیمال تا حد امکان باید از عناصری کاربردی استفاده کنید. چیدمان و نقشه فضا نیز باید با در نظر گرفتن سهولت رفتوآمد مشتریان انجام شود. از دیگر ویژگیهای این سبک، خطوط صاف و تمیز، رنگهای خنثی و فضاهای خلوت هستند. این سبک، هم برای طراحی کافه کوچک و هم برای کافههای بزرگ کاربردی بوده و احساسی از آرامش را با خود به همراه دارد.

طراحی کافه مدرن؛ تنوع رنگ و تضاد
طراحی دکور کافی شاپ مدرن (Modern) از جهات زیادی با سبک مینیمال همپوشانی دارد. در این سبک بر کاربردی بودن تجهیزات و فضاها تاکید بیشتری شده و عناصر دکوراتیور در درجه بعدی اهمیت قرار میگیرند. بااینحال، در این سبک طراحی دکوراسیون کافی شاپ از رنگها و متریالهای متنوعتری استفاده میشود. همچنین در آن، خطوط منحنی نیز بهکار میروند. علاوه بر این، برخلاف سبک مینیمال از عنصر تضاد نیز به وفور در طراحی کافه مدرن استفاده میشود. نصب عناصر دیجیتال مانند تلویزیونهای LED و در مورد کافههای بزرگ، ویدئووال نیز ایدهای مرسوم در کافههای مدرن است.
شاید نیاز پیدا کنید:

طراحی کافه سنتی؛ ایده ای برای کافه ایرانی
ایده دکوراسیون کافی شاپ به سبک سنتی (Traditional) نیز میتواند جذاب باشد. کلمه سنتی در هر کشور معنای خاص خود را دارد. اما بهطورکلی منظور از آن در طراحی دکوراسیون داخلی، بهکارگیری عناصری است که در آثار باستانی و فرهنگ آن کشور ریشه دارند. بهعنوان مثال، استفاده از کاشیهای سنتی اصفهان و یزد، درب ورودی چوبی با شیشههای رنگی، فرشهای ایرانی آویخته به دیوار، المانهای تزئینی سنتی در چیدمان کافی شاپ به شیوه سنتی ایرانی ایدههای خوبی هستند. در اجرای این سبک باید رنگهای معمول در معماری خانهها و فضاهای داخلی ایرانی، مانند فیروزهای را نیز در نظر بگیرید.

دکور کافی شاپ صنعتی؛ کافه ای با تم کارخانه
یکی از سبکهای نسبتا جدید در دکوراسیون داخلی کافی شاپ، سبک صنعتی (Industrial) است. در این سبک از المانها و متریالهای جدیدتری مانند فلزات و پلاستیک استفاده میشود. مصالح دیگر مانند آجر و بتن نیز عمدتا بهصورت خام و یا نیمهتمام بهکار میروند. بهطور خلاصه، هدف ایده دکوراسیون کافی شاپ صنعتی، القای احساس حضور در مکانی مانند کارخانه و یا انبارهای قدیمی است. دکور کافی شاپ صنعتی، همچنین شامل فضاهای خالی باز و نیز فضاهایی است که علاوه بر پیچیدگی نقشه و المانهای شلوغ و نامرتبی هم دارند که به این پیچیدگی میافزاید. در انتخاب رنگ برای دکوراسیون کافه به سبک صنعتی عمدتا باید رنگهای خنثی را در نظر بگیرید.

دکوراسیون داخلی کافی شاپ با تم تکنولوژی
اگر مشتریان کافهتان عمدتا جوانان یا افرادی اهل تکنولوژی هستند، توجه به المانهای دیجیتال و کاربردی میتواند ایده خوبی باشد. این سبک جدید که به Tech Interior Design معروف شده، شامل ایدههایی مانند نصب انواع ویدئووال ها، استفاده از واقعیت مجازی، نورپردازی هوشمند و کیوسکهای دیجیتال است.
بهعنوان نمونه، یک ویدئووال مدرن با کیفیت پخش بالا میتواند کارکردهای جدید به کافه شما بیاورد. پخش یا برگزاری رویدادهای زنده، انجام بازیهای ویدئویی و آنلاین و برگزاری نمایشگاه آثار هنری دیجیتال، سه نمونه مهم از این کارکردها هستند. در کافی شاپهای اصطلاحا Techy استفاده از از رنگهای متضاد مانند سفید و مشکی، فضاهای خالی کافی و ادوات نورپردازی قوی نیز ضروری است.
مقاله پیشنهادی: راهنمای نورپردازی نمای ساختمان تجاری

طراحی داخلی کافی شاپ به سبک وینتیج
سبک وینتیج (Vintage) را میتوان سبک سنتی اروپایی قلمداد کرد. ایده طراحی دکوراسیون کافه با این سبک نیز از نیمه اول قرن بیستم مرسوم شده است. سبک وینتیج، شامل بهکارگیری المانهای بهاصطلاح کهنه، قدیمی، پالتهای رنگی کلاسیک و حتی استفاده از عناصر دکوراتیور عتیقه و تاریخی است. بااینحال، در همه این موارد باید هدفتان بازسازی یک اروپای قدیمی در فضای کافه باشد. متریالهای مهم در این سبک نیز چوب و پارچه هستند و در آن، کمتر از فلزات و پلاستیک استفاده میشود. صندلیهای لهستانی و لوازم نورپردازی قدیمی از بهترین ابزارها برای ساختن یک فضای نوستالژیک وینتیج هستند. این سبک بهخصوص برای دکوراسیون کافه کوچک ایده خوبی خواهد بود.

طراحی دکوراسیون کافه به سبک روستیک
سبک روستیک (Rustic) شباهت زیادی به سبک وینتیج دارد. برای طراحی داخلی کافی شاپ خود به این سبک نیز باید متریالهای خام مانند چوب، آجر و پارچه را بیش از بقیه در نظر بگیرید. بااینحال، در اینجا، هدف، ایجاد فضایی تاریخی با حالوهوای نوستالژیک نیست؛ بلکه مشتری بیشتر باید حس کند که وارد کافهای در روستایی در اروپا یا آمریکا شده است. استفاده از رنگهای خنثی و باز، مبلمان آنتیک، لوازم نورپردازی نهچندان پیشرفته و حتی شومینه با هدف القای فضای گرم و صمیمی، چند ایده طراحی دکوراسیون کافه به سبک روستیک هستند.

طراحی دکوراسیون کافه با تم هنر
اساسا کافه از دههها پیش و بهخصوص در قرن بیستم، فضایی برای به نمایش گذاشتن هنر و یا گردهماییهای هنری بودهاند. در همه کشورهای دنیا، کافههایی یافت میشوند که هنرمندان به آنها مرتبا رفتوآمد داشته یا حتی صندلی مخصوص خودشان را داشتهاند. بنابراین، اساسا در طراحی دکوراسیون کافه توجه به هنر نیز ضروری است. اما این توجه را میتوان از دکوراسیون فراتر برد و به سمت یکی از هنرهای بصری بهعنوان تم اصلی کافه سوق داد. نصب عکسهای هنری، نقاشیهای شاخص، آلات موسیقی یا نصب عکسهای هنرمندان برجسته، چند ایده طراحی فضای کافه برای هرچه هنریتر کردن آن هستند.
مطلب پیشنهادی: طراحی ویترین مغازه

طراحی انعطاف پذیر دکوراسیون کافه
منظور از سبک انعطافپذیر در دکوراسیون داخلی، ایجاد فضایی با کارکردهای متفاوت و یا برای سلایق متنوع است. بهعنوان مثال، به شرط داشتن فضای داخلی کافی، میتوان از صندلیهای مختلف با ابعاد متنوع استفاده کرد. برخی از آنها میتوانند چرمی، بزرگ و راحت برای خانوادهها و برخی دیگر، تکی به سبک صندلیهای لهستانی معمول باشند. این تنوع را میتوان با نورپردازی کافه به شیوههای متفاوت نیز ایجاد کرد. بخشی از کافه میتواند تاریکتر یا به رنگی متفاوت از بخش اصلی باشد. همچنین میتوانید هریک از سبکهای مشابه مانند وینتیج، روستیک و صنعتی را در بخشهای مختلف کافه خود بهکار بگیرید.
دکوراسیون کافه با یک تم خاص
علاوه بر تمهای هنری یا تکنولوژیک که در بخشهای قبلی مقاله به آنها اشاره کردیم، بهکارگیری یک تم خاص نیز میتواند ایده خوبی برای دکوراسیون کافه باشد. بهعنوان مثال، میتوانید یک فیلم خاص، تمی فرهنگی یا حتی بازی یا کتابی معروف را برای این منظور انتخاب کنید. این ایده بهخصوص برای طراحی کافه کوچک مناسب است. پس از مدتی هم میتوان تم را عوض کرد. تم هری پاتر، یکی از معروفترین تمها در کافههای اروپایی و آمریکایی است.

طراحی دکور کافی شاپ به سبک بوهو
سبک بوهو (Boho)، بوهیمیایی (Bohemian) یا بوهو شیک (Boho Chic) یکی از معروفترین سبکها در معماری اروپا محسوب میشود. هدف آن نیز ایجاد فضایی آرام و آزاد با ترکیبی از الگوها، رنگها و بافتهاست. فضاهای لایهبندیشده، المانهای مدرن و اغلب دستساز با زوایای نهچندان تند و تیز، فضاهای شخصیسازیشده و متریالهای طبیعی مانند آجر و پارچه و الهام از فرهنگهای مختلف از ایرانی گرفته تا آفریقایی و هندی از مهمترین اصولی هستند که در طراحی دکوراسیون کافه به سبک بوهو باید به آنها دقت کنید. نورپردازی کافه در این سبک نیز شامل نورهای باز، روشن و عمدتا غیرتاکیدی است.
نکات

طراحی دکوراسیون کافه به سبک گرمسیری
هم برای طراحی کافه کوچک و هم برای دکوراسیون کافههای بزرگ میتوان از سبک گرمسیری (Tropical) استفاده کرد. هدف این سبک، القای حس حضور در مناطق جغرافیایی گرمسیری است. در انتخاب رنگ برای دکوراسیون کافه به این سبک باید رنگهای گرم و پرجنبوجوش بهخصوص سبز، قهوهای و نارنجی را در ترکیب با رنگهای آبی و سفید در نظر بگیرید. نورپردازی کافه نیز باید بهگونهای باشد که حس منطقه جغرافیایی موردنظرتان را تقویت کند. بهعنوان مثال، اگر هدفتان بازسازی یک فضای جنگلی و گرمسیری است باید از نورپردازی شدید خودداری کنید. طبیعی است در اجرای این ایده طراحی دکوراسیون کافه، استفاده از گیاهان و چوب اهمیت ویژهای دارد.

سخن آخر؛ نکات مهم در طراحی دکوراسیون کافه
تنها داشتن ایده طراحی دکوراسیون کافه برای ایجاد فضایی کاربردی و لذتبخش کافی نیست. در همه مراحل دکوراسیون کافه خود باید به راحتی مشتری و بهبود تجربه او فکر کنید. این اصل را نهفقط در تهیه تجهیزات و مبلمان؛ بلکه در رنگپردازی و نورپردازی کافه نیز باید در نظر بگیرد. همچنین لازم است به مشخصات مشتریان خود نظیر علایق، سن، جنسیت و حتی ویژگیهای فرهنگیشان نیز هنگام انتخاب ایده طراحی فضای کافه توجه کنید. در نهایت، هارمونی بخشهای مختلف کافه، رنگها، المانها، اهداف و حتی موسیقیای که قرار است در آن پخش شود را نیز در طراحی دکوراسیون کافه خود فراموش نکنید.

پیام خود را بگذارید